Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Egyre népszerűbb a Mac
Dátum: 2009.01.02 18:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: Hálózat

A Net Applications legfrissebb, széleskörű felmérése szerint a Mac webes részesedése rekordot döntött decemberben.

A Mac OS X operációsrendszerrel böngésző felhasználók a Net Applications által monitorozott több tízezer oldal adatai alapján november hónapban az internetezők teljes létszámának 8,9%-át tették ki, de ez az érték decemberben tovább növekedett, így már közel 10%-ot, egészen pontosan 9,6%-ot képvisel. Az eredmény rekordnak számít, mivel az elmúlt év azonos időszakában a Mac OS X-et az internetezőknek még csak a 7,3%-a használta.

Az iPhone ugyancsak rekord eredményt könyvelhetett el az elmúlt hónap folyamán: a kis készülékkel a felhasználók 0,44%-a netezett, míg november folyamán még csak 0,37% használta internetezésre a telefont, egy évvel ezelőtt pedig csak 0,12% alkalmazta az Apple okostelefonját a weben való szörfölésre. Érdekesség, hogy a kis telefon piaci részesedése már most is magasabb, mint a Linux teljes részesedésének a fele.

 

Az Apple sikere a Microsoft kárára történt, ugyanis a decemberi hónap volt a második olyan időszak, amikor a Windows piaci részesedése valamivel 90% alatt helyezkedet el: a decemberi érték 88,7% volt. A Windows népszerűségének kismértékű csökkenése mögött az Apple számítógépei és mobiltelefonjai állnak.


A Net Applications szerint a decemberi hónap a sok szabadságolás miatt az átlagosnál kedvezőbb képet festhet az Apple részesedéséről: az emberek otthon inkább a Mac és az iPhone készülékeket használják, ilyenkor az üzleti, zömében Windows-os gépek pihennek, ez a tény pedig negatívan hat a Windows piaci részesedésére.Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek