Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Új év, új Apple laptop
Dátum: 2009.12.25 18:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: Notebook

Sok vállalkozás tervezi, hogy a 2010-es évet új laptoppal vagy új asztali Mac konfigurációval kezdi majd. Javul a gazdasági helyzet?

A felmérést a ChangeWave munkatársai készítették, akik az adatok összesítése után most azt állítják, hogy a megkérdezett cégek 10%-a tervezi Apple laptop beszerzését a következő év első negyedévében. Ez az adat a felmérések történetében rekordnak minősül: augusztusban még csak 9% gondolta úgy, hogy a következő év első negyedévében sort kerít majd új Apple noteszgép beszerzésére.

Érdekesség, hogy a megkérdezettek 7%-a tervezi továbbá azt is, hogy nem csak új laptopot, hanem egy új asztali konfigurációt is vásárol majd a coupertino-i gyártótól. Ez utóbbi érték nagyjából állandó volt 2009 folyamán. Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy az új iMac és a Mac Mini Server megjelenésével sem növekedtek kiugróan a céges szegmensben az asztali konfigurációk eladási mutatói október folyamán. Ha a teljes képet, azaz a magán felhasználókat is belevesszük a képbe, akkor azt kapjuk, hogy október folyamán az iMac volt a legnépszerűbb és legjobban fogyó asztali Mac konfiguráció, de ahhoz, hogy az Apple éves szinten 74%-os növekedést ért el eladási mutatók tekintetében, a vállalatot az új Mac Minik is hozzá segítették.

A ChangeWave üzleti felhasználók körében készített felmérése.

A felmérés alkalmával 25000 cégből álló csoportból kerültek ki a válaszadók, akik az IT szegmens és az egészségügy különböző területein mozognak. Az adatok 1753 megkérdezett válaszaiból álltak össze.

Az új konfiguráció után kutatók közül majdnem minden ötödik, azaz 19% nyilatkozta azt, hogy a fejlesztést a Windows 7 megjelenésének hatására helyezték kilátásba. A Microsoft legújabb operációs rendszere október folyamán jelent meg hivatalosan és összességében igen pozitív fogadtatás közepette kezdte meg hódító útját a piacon. A felmérés résztvevőinek több, mint harmada, azaz 37% mondta azt, hogy rendkívül elégedettek az új szoftverrel, míg 56% csak egyszerűen elégedett. A válaszadók 4%-ának nem tetszik a Windows 7, míg 3% kifejezetten elégedetlen a Microsoft újdonságával.


Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek