Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Felemás Appple eredmények
Dátum: 2010.01.02 16:00:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: Hálózat

Az Apple az elmúlt évet OS X piaci részesedés tekintetében egész jól zárta, a Safari-t azonban megverte a Chrome.

Ütőképes iPhone, iPhone OS

iPhone 3G: jól fogyott 2009 utolsó negyedévében is!
Elkészültek a Net Applications elmúlt évi utolsó elemzései, amelyek összességében jó hírekkel szolgálnak az Apple számára. A coupertino-i óriásvállalat mobil operációs rendszere, az iPhone OS meglehetősen szépen teljesített az év utolsó hónapjában: a szoftver a teljes operációs rendszer piac 0,43%-át uralta, ami a novemberi mérésekhez képest 50%-os növekedést jelent. Az elemzők szerint az Apple az utolsó negyedév folyamán a várakozásoknak megfelelően túlszárnyalta harmadik negyedéves iPhone eladási mutatóit, így a 7,4 milliónál jóval több készüléket sikerült leszállítani az év utolsó negyedévében. Az Apple várakozásai szerint a mutatók valahol 11,3 milliós darabszám magasságában fognak elhelyezkedni, ám az elemzők ennél jóval óvatosabb becslésekbe bocsátkoztak: szerintük "csak" 8,8 millió darab iPhone-t sikerült leszállítani a 2009-es év negyedik negyedévében. Így vagy úgy, mindenképpen növekedés mutatkozik majd a korábbi negyedév teljesítményéhez képest.

Kevesebb Mac-et szállítottak 2009 utolsó negyedévében.A Mac OS X stagnált

A Mac OS X szereplése már nem volt ilyen rózsás. Az Apple számítógépein futó operációs rendszer december folyamán 5.11%-os piaci részesedést tudhatott magáénak, ami a 2009 januárjában mért értéknél 8,5%-kal magasabb, ám a novemberi mutatókhoz képest nem mutat jelentősebb elmozdulást.

Csökkenő Mac szállítások

Hogy konfiguráció-eladások tekintetében miként zárult az utolsó negyedév? Nos, igazság szerint nem valami sikeresen. A vállalat a harmadik negyedévben még 3,05 millió darab Macet szállított le világszerte, ám az utolsó negyedévben ez az érték 2,85 millió darabra csökkent. Talán az idei év első negyedévében ismét növekedésnek indulhat a forgalom, legalábbis az üzleti felhasználók körében tartott felmérés, illetve közvélemény kutatás mindenképpen erre enged következtetni.

A Chrome legyűrte a Safarit

Mac-en gyorsabb, mint a Chrome, de a Chrome összességében népszerűbb.A webböngészők piacán is rájár a rúd szegény Apple-re. A legutóbbi adatok szerint a Chrome decemberben átvette a Safari helyét: az Apple webböngészője a piac 4,46%-át, míg a Google Chrome-ja a szegmens 4,63%-át uralta. A Chrome ezzel a világ harmadik legnépszerűbb webböngészőjévé lépett elő, a második helyen a 2%-os részesedéssel büszkélkedő Firefox tanyázik, míg a piacvezető szerepét 60% feletti eredménnyel továbbra is az Internet Explorer tölti be.

Már Mac-re is van Chrome!

Érdekesség, hogy Mac-re a Chrome első béta változata a Windows-os verzió megjelenése után több, mint egy évvel, azaz tavaly december elején vált elérhetővé. A sebességtesztek alapján Mac-en a Safari kő keményen elveri a Google Chrome-ját, a Firefox-nál pedig nagyjából kétszer gyorsabb.


Hozzászólok!
On-line olvasók: 2 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek