Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.
Szöveg másolása formázás nélkül
Dátum: 2008.05.28 14:01:00 | Írta: J.o.k.e.r | Forrás: Katt ide! | Rovat: OS X

Eléggé bosszantó dolog, ha a netről bemásolt információ a szövegszerkesztőben más stílust kap, mint a szöveg többi része. Erre a kellemetlenségre van egy nagyon hasznos és nagyon-nagyon egyszerű megoldás. Ha az on-line forrás hasábjain találunk egy számunkra megfelelő információt, amit aztán le is szeretnénk másolni (szövegrészlet), akkor a megszokott módon jelöljük ki a szövegrészletet és Command + C (Alma + C) billentyűkombinációval helyezzük a "vágólapra".


Alma + C - másolás


Ha ezzel megvagyunk, akkor a szöveget a céldokumentumba ne Command + V (Alma + V), hanem Command + Shift + Option + V (Alma + Shift + Alt + V) billentyűkombinációval másoljuk be a helyére. Az eredmény: a bemásolt szöveg tökéletesen illeszkedni fog a dokumentum többi részének betűtípusához és stílusához.


Alma + Shift + Alt + V - Beillesztés formázás nélkül.


Egyszerű, de sok esetben nagyszerű tipp.

Megjegyzés: A módszer iWork '08-ban kifogástalanul működik, de az OpenOffice 3.0-s béta változatában hosszas próbálkozás hatására sem történt semmi, ahogy alkalmaztam a kombinációt, majd a sokadik próbálkozás után egyszerűen összeomlott az OpenOffice. :)


Hozzászólok!
On-line olvasók: 1 fő;

fórum Valid XHTML 1.0 Transitional apple.linkek.hu Valid CSS! Magyar Honlap Linkek